+ Maatjes

+Maatjes staan klaar voor psychisch kwetsbare mensen. Zij benadrukken niet de verschillen, maar hebben contact van mens tot mens. Het gaat hen niet om wat de hulpvrager ‘heeft’, maar om wat je elkaar kunt bieden. Durf jij de mens los van zijn aandoening te zien? Kortom: merk je het verschil of máák je het verschil?
 

Dat verschil maak je niet alleen voor de hulpvrager zelf; ook voor diens omgeving. Doordat je tijd doorbrengt met de ander, krijgen de naasten van die persoon ruimte voor zichzelf. Een +Maatje heet zo, omdat dit maatjeswerk net iets anders van vrijwilligers vraagt dan regulier maatjeswerk. Dus, sta jij stevig in je schoenen? Leen ze eens uit aan een ander. Een +Maatje is een volwassene die in staat is tot zelfreflectie, stabiel en betrouwbaar is, kan relativeren en communiceren en respect heeft voor anderen. Als +Maatje ben je 2 à 3 uur per 14 dagen beschikbaar.

De nieuwe nieuwe training start op 2 oktober. Kijk in de agenda voor actuele cursusdata.

Meer info

Mail voor meer informatie naar info@maatjeszwolle.nl
 

Verhalen uit de praktijk

''Iedereen kan een psychisch probleem krijgen''
De Zwolse Tanya is + maatje en helpt een vrouw met psychische problemen. ''Dit kan iedereen overkomen''.
Lees haar verhaal...
 

Ervaringsdeskundige Dianne en + maatje Ciska vertellen hu verhaal
Ciska is +maatje. "lk wilde in mijn vrije tijd iets doen wat een verschil maakt. Iets vanuit mijn hart. Hoe fijn is het dat je er voor een ander kan zijn? Wetende dat er van alles aan de hand is, maar dat je diegene gewoon een gezellige middag kan bieden."  Lees hun verhaal...